Kongeveien 16

2211 Kongsvinger

62 81 33 00

Ring oss gjerne!

Man - Fre: 07:30 - 15:30

Lørdag og søndag stengt

Frostsikring av høytrykksspyler

Høytrykksvasker / rengjøringsmaskin

Å frostsikre høytrykksvaskerne/ rengjøringsmaskinene dine er viktig for at de ikke skal bli ødelagt av kulda. Her kommer noen gode tips fra oss: 

  1. Tøm rengjøringsmaskinen grundig for vann. Det er viktig å spyle ut vannet etter at vanntilførselen er stengt, minst 30 sekunder. Deretter kobler du av slangen og tømmer ut vannet av denne også. Plasser deretter maskinen(e) et sted det er plussgrader for vinteren.
  2. Ikke alle har mulighet til å lagre rengjøringsmaskinene sine frostfritt over vinteren. Da kan det være lurt å bruke frostvæske for å forebygge frostskader. Hell litt frostvæske i en bøtte. Sett maskinene i lavtrykksmodus og legg en kort hageslange fra maskinen og opp i bøtta. La maskinen suge inn væsken slik at den legger seg i systemet. Varmtvannsvaskere med vanntank og flottør må det fylles frostvæske i vann/flottørtank. Så kjøres maskinen til det kommer frostvæske ut av vaskelansen/dysen.
  3. Har du brukt vann og kjemi på kjemi-tanken må du også tømme denne. Fyll denne også med litt frostvæske og kjør igjennom systemet. 
  4. For dere som bruker såpe/kjemiblanding til vaskingen så er det viktig å bruke produsentens egen kjemi. Kjemien er en viktig del av vedlikeholdet fordi det er tilsatt virkestoffer i denne som smører pakninger og smådeler inni rengjøringsmaskinen.  Uegnet kjemi kan tørke ut pakninger og gi maskinen kortere levetid. ​​​​