Kongeveien 16

2211 Kongsvinger

62 81 33 00

Ring oss gjerne!

Man - Fre: 07:30 - 15:30

Lørdag og søndag stengt

Vi gir deg tryggheten du trenger når du skal velge riktig luft-til-luft varmepumpe

En stue med Mitsubishi Uwano varmepumpe.
Dette er modellen Uwano, en luft-til-luft varmepumpe fra Mitsubishi Electric. Modellen har en fabrikkgarantert varmekapasitet helt ned til -30 grader og er testet på et av Norges kaldeste steder: Drevsjø nord i Innlandet.

Når nettene blir lange og kulda setter inn, er det mange som vurderer å gå til anskaffelse av en luft-til-luft varmepumpe. Men hvordan velger du riktig type varmepumpe, og hvor mye kan du egentlig spare i strømutgifter på å investere i en varmepumpe?

Når du skal velge riktig varmepumpe, er det greit å vite at det finnes flere alternativer innen varmepumpeteknologi. Den mest folkelige og mest utbredte teknologien er det som kalles luft-til-luft-varmepumpe.

En luft-til-luft varmepumpe kommer i to deler: En del som ser ut som en vifte og monteres utendørs på husveggen. Den andre delen monteres innendørs, enten oppe på vegg, i taket eller langs gulvet.

Luft-til-luft-varmepumper er et trygt valg. Det er en teknologi som stadig videreutvikles, og dagens modeller er svært enkle å bruke, blant annet fordi de gjerne betjenes via app. Det gjør at du kan styre enheten med smarttelefonen, eller sette opp tidsstyring for ulike temperaturer gjennom døgnet eller uken.

Luft-til-luft varmepumpe er en lønnsom investering

En luft-til-luft-varmepumpe er derfor det enklest valget. Når du skal velge varmepumpe, handler det derfor mest om pris, ytelse og merkevarepreferanser. Herfra vil veien være kort fra bestilling til montering. I tillegg til varmt hus, vil du også få en annen gevinst: Økonomiske besparelser. Fordi effekten på strømforbruket – og strømregningen – vil være umiddelbar.

– Luft-til-luft varmepumper er blant de mest energieffektive alternativene innen oppvarming, særlig om du erstatter tradisjonelle panelovner, sier Tore Bjørnstad, grunnlegger og daglig leder i TB Trykkluftteknikk i Kongsvinger.

TB Trykkluftteknikk selger og installerer luft-til-luft-varmepumper fra Mitsubishi Electric og Panasonic i Kongsvinger-regionen og resten av Innlandet.

Så mye kan du spare ved å velge riktig varmepumpe

Det finnes flere kalkulatorer hvor du kan regne på hva du kan spare på å installere en luft-til-luft-varmepumpe i akkurat din bolig, for eksempel hos Varmepumpe.no.

Har du en typisk enebolig på et sted mellom 150 og 200 kvadratmeter boareal, gjerne bygget før 1990 og med litt varierende grad av effektiv isolering, snakker vi om en mulig besparelse på mellom 4000 og 8000 kroner i året.

Besparelsen vil være avhengig av hvor mye strøm du allerede bruker i dag, og litt hvordan huset ditt er bygget med hensyn til isolasjon og materialer.

I praksis betyr det at når investeringen din er nedbetalt, kan du spare et sted mellom 40.000 og 80.000 kroner i løpet av varmepumpens levetid.

– Selve investeringen i varmepumpen og installasjonen vil kunne være nedbetalt i løpet av 3-5 år, basert på hvor mye du sparer i årlige strømutgifter. Vi snakker altså en svært kostnadseffektiv investering, og store besparelser over tid, sier Tore Bjørnstad.

Ny varmepumpe-teknologi er mer effektiv

Det er viktig å merke seg at levetiden på varmepumper beregnes til cirka 15 år. På den ene siden betyr det at en varmepumpe kan sees på som en langsiktig investering. Derfor er det også viktig å ta riktig valg av varmepumpe. På den annen side må man også være klar over at det skjer mye med teknologi og produktutvikling i løpet av så mange år.

– Har du en eldre varmepumpe, kan det være tid for å vurdere en oppgradering, basert på at de nyeste modellene byr på stadig mer sofistikerte funksjoner, samt at de generelt er mer energibesparende og effektive. Har du for eksempel hatt varmepumpen din i 8-10 år, vil den for lengst være nedbetalt og vil ha spart deg for store summer, sier Tore Bjørnstad.

God service gir varmepumpen lengre levetid

TB Trykkluftteknikk er kjent i Kongsvinger-regionen og i Innlandet for sin kundevennlighet og service, og for utelukkende å selge kvalitetsprodukter fra kjente produsenter.

– Vi er stolte av å selge kvalitetsprodukter som gir kundene våre mest verdi for pengene, men vi er like opptatte av å sørge for at produktene får den forventede levetiden. Derfor setter vi vår ære i å yte god service både når vi kommer og installerer et produkt, og senere når vi bistår kundene våre med profesjonelt vedlikehold og service, sier Tore Bjørnstad, som startet opp TB Trykkluftteknikk i 2004.

Luft-til-luft varmepumpene som gjør det best i test

Innen varmepumper er TB Trykkluftteknikk forhandler av luft-til-luft-varmepumper fra Mitsubishi Electric og Panasonic. Dette er to merker som gjerne dominerer ulike «best i test»-kåringer.

Forbrukertorget.no

I Forbrukertorgets nyeste test av varmepumper i 2023 kommer designfavoritten Mitsubishi Kaiteki ut som vinneren.

Mitsubishi Kaiteki er ikke bare effektiv, men også blant luft-til-luft-varmepumpene med den peneste og mest stilrene inne-delen. Den har vunnet designpriser, ogkan leveres i fire forskjellige farger.

På tredjeplass i samme test finner vi Panasonic HZ Flagship, en annen modell som scorer høyt både på ytelse og design, samt lavt støynivå.

Mitsubishi og Panasonic er ytterligere representert på Topp 10 i Forbrukertorgets test med enda en modell, henholdsvis på 6. plass (Panasonic Heatcharge VZ) og på 8. plass (Mitsubishi Furo, som er en kraftig gulvmodell).

Tjenestetorget.no

Mitsubishi Kaiteki er også en av tre utvalgte modeller som fremheves i en test av varmepumper hos Tjenestetorget.no.

Anbefaler.com

Både Mitsubishi Kaiteki og Panasonic HZ Flagship er blant testvinnerne hos Anbefaler.com.

Trygghet når du kjøper varmepumpe

– Vi ønsker at kundene skal føle trygghet når de velger varmepumpe. De skal være trygge på at det lønner seg, de skal være trygge på at de får et høykvalitets produkt med lang levetid, og de skal være trygge på at de får den hjelpen de trenger av oss som monterer og følger opp produktet deres, sier Tore Bjørnstad i TB Trykkluftteknikk.

Les mer om våre luft-til-luft varmepumper

  • Vi forhandler Panasonic varmepumper. Vi utfører befaring, montering, opplæring og tilbyr service og reparasjoner på produktene.

  • Vi forhandler Mitsubishi varmepumper. Vi utfører befaring, montering, opplæring og tilbyr service og reparasjoner på produktene.

Se bilder av våre varmepumpe-produkter

Vi gir deg råd om riktig luft-til-luft varmepumpe

Gøran Fossum

Om TB Trykkluftteknikk

TB Trykkluftteknikk ble etablert av Tore Bjørnstad i 2004. Vi holder til i Kongsvinger, og leverer og installerer varmepumper i hele Kongsvinger-regionen – Kongsvinger kommune, Eidskog, Sør-Odal, Nord-Odal, Grue og Åsnes.

Ta kontakt med oss for tilbud og rådgiving når du skal kjøpe ny varmepumpe.

Gøran Fossum

Salg / Serviceavtaler

Mobil: +47 99 43 41 41
Send meg en e-post!